Wan Toe Frie

persoonlijke blog van Frieda Gijbels

Een enkeling zal zich misschien afvragen of die arme Jochen Schuermans zomaar opzij werd gezet om plaats te maken voor zijn vrouw… Ten eerste: niet erg, dat is hij al gewoon.  Ten tweede: nee, want hij had het zelf voorgesteld.

Jochen weet heel goed dat ik erg gemotiveerd ben om iets van mijn kandidatuur te maken. Hij zou dat zelf uiteraard ook zijn, maar momenteel wordt een groot stuk van zijn vrije tijd al opgeslorpt door werk voor de gemeenteraad.  Hij heeft bovendien volop plannen voor de uitbouw van zijn eigen zaak, terwijl mijn praktijk op poten staat en ik makkelijker tijd vrij kan maken voor een campagne en een eventueel toekomstig mandaat.

We kunnen onze engagementen dus beter verdelen op deze manier, en we houden elkaar ondertussen op de hoogte van de ontwikkelingen op beide domeinen.

Hij hoefde het overigens maar één keer voor te stellen, waarna ik riep: “gezegd is gezegd!” en toen kon hij dus niet meer op zijn stappen terugkeren.  Ik heb prompt mijn kandidatuur opgesteld, en aan de voorzitter en het bestuur van N-VA Meeuwen-Gruitrode gevraagd of ze mij een kans wilden geven.  Tot mijn grote plezier hebben ze mijn kandidatuur voorgedragen en verdedigd.

Ik had tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen volop meegewerkt, maar achter de schermen.  Ik geraakte mettertijd meer enthousiast en gefascineerd door het hele gebeuren en onze afdeling moet dat waarschijnlijk geapprecieerd hebben.

Daarnaast hadden we allebei het gevoel dat er binnen de N-VA nog nood was aan personen die zich vooral willen inzetten voor de “softere” thema’s, zoals het sociale, gezondheid, welzijn.

Trouwens, bij Maggie De Block is dat ook zo gegaan.  Ik bedoel maar…

Een gedachte over “En Jochen dan?

  1. Joris schreef:

    Veel succes in je politieke carrière! Leuke blog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: